Historia wersji
Przywróć wcześniej zapisaną wersję menu, wczytując ją do edytora i zapisując.
Cofnij zmianę, której żałujesz — na przykład przywróć wczorajszy układ po nieudanej przebudowie. W innych planach karta pokazuje komunikat This option is only available to PRO plan (ta opcja jest dostępna tylko w planie PRO).
Przywracanie wcześniejszej wersji
-
Otwórz Historię wersji
W edytorze kliknij ikonę Historia wersji (1), ostatnią ikonę na lewym pasku.
(1) Karta Historia wersji, (2) wersja aktualnie otwarta w edytorze -
Znajdź wersję
Górny wiersz, oznaczony jako Aktualny (2), to stan obecnie otwarty w edytorze; starsze wersje są poniżej, od najnowszej. Najedź kursorem na wiek wersji, aby zobaczyć dokładną datę i godzinę.
-
Obejrzyj ją
Kliknij wersję, aby wczytać ją do edytora i podglądu na żywo. Jeśli masz niezapisane zmiany, aplikacja zapyta, czy je odrzucić.
Kliknięcie wersji wczytuje ją do edytora i podglądu. -
Zachowaj ją lub anuluj
Kliknij Zapisz, aby ją zachować — poprzednie menu jest najpierw zapisywane jako nowa wersja, więc możesz do niego wrócić. Kliknij Odrzuć, aby wrócić do bieżącego menu.
-
Opublikuj ponownie
Jeśli menu jest Aktywne, kliknij Opublikuj, aby sklep otrzymał przywróconą wersję.
Jak przechowywane są wersje
- Każde Zapisz zachowuje menu w stanie sprzed tego zapisu jako nową wersję (Version 1, Version 2, …). Jeśli nic się nie zmieniło, duplikat nie powstaje.
- Każde menu przechowuje 25 najnowszych wersji; starsze są usuwane automatycznie.
- Wersja obejmuje elementy, bloki i ustawienia, w tym czcionki, kolory, pozycję i harmonogram — ale nie nazwę menu.
Czy to było pomocne?
Dziękujemy za opinię! Powiedz nam, czego zabrakło
Zgłoś problem